Het aantal Spaanse verpleegkundigen dat werkt voor Nederlandse zorgorganisaties zal tegen het einde van 2019 minstens verviervoudigd zijn.

Hoogopgeleide Spaanse zorgprofessionals

De reden dat we samenwerken met Spaanse verpleegkundigen is omdat ze in Spanje uitstekend vierjarig onderwijs op niveau 6 krijgen. Vanwege de hoge werkloosheid in Spanje is het voor verpleegkundigen echter moeilijk om een goede baan te vinden. Onze ervaring in de Spaanse en Nederlandse gezondheidszorg geeft ons een unieke positie om zowel Spaanse verpleegsters als Nederlandse gezondheidszorginstellingen te helpen.

De Cijfers liegen niet

Tegen het einde van 2022 heeft Nederland 123.000 extra verpleegkundigen nodig naast de al werkende Nederlandse verpleegkundigen. Op dit moment zijn er al iets meer dan 500 Spaanse verpleegsters die werken voor Nederlandse gezondheidszorgorganisaties. Maar zoals je je kunt voorstellen, is dit slechts een fractie van wat er nodig is. We hebben meer goed opgeleide verpleegkundigen nodig in Nederland, maar we moeten ervoor waken dat onze zorg er niet onder leidt. Daarom is het belangrijk om hooggekwalificeerde mensen te selecteren en hen te begeleiden naar succes in de Nederlandse gezondheidszorg.

 

Beginnend als verpleegassistent

In de meeste gevallen werken verpleegkundigen niet meteen op niveau 6-posities. Ze moeten eerst hun registratie voltooien en de Nederlandse taal goed beheersen. Dit betekent dat in de meeste gevallen de Spaanse verpleegsters zullen beginnen als verpleegassistenten in de geriatrie. Zodra ze hun registratie hebben voltooid, krijgen ze de kans om te gaan werken op het niveau dat zij wensen. Bijvoorbeeld wijkverpleging of functies in verpleeghuizen of bij andere zorgorganisaties.

Spaanse verpleegkundigen blijven gemiddeld minimaal 6 jaar lang

Bij Euronize zorgen we ervoor dat de kandidaten zeer gemotiveerd zijn om in Nederland te werken. Wij bereiden onze mensen goed voor en schetsen een duidelijk beeld over het verhuizen naar Nederland en het werken voor een Nederlandse zorgorganisatie. Dit is een van de redenen waarom onze mensen echt houden van wat ze doen. Onze mensen zijn van plan om gemiddeld zes jaar in Nederland te blijven en proberen een nieuw leven op te bouwen hier in Nederland. Ze zijn open van geest, hebben geïnvesteerd in hun opleiding, maar ook in de Nederlandse cultuur en taal.

 

De nederlandse taal en cultuur

De Nederlandse taal is een cruciale uitdaging voor elke Spaans sprekende verpleegster die in Nederland wil gaan werken. Ze volgen daarom een intensieve taaltraining van 13 weken. Om dit leer proces te begeleiden werkt Euronize samen met het Babel-instituut in Utrecht. De uitgebreide cursus leert de Spaanse verpleegkundigen ook over de Nederlandse cultuur, omgangsvormen en vakjargon.


Begeleiding en een warm welkom

Euronize begeleidt zijn mensen zodra ze in Nederland aankomen en heeft ervoor gezorgd dat alles van te voren is geregeld. Onze mensen ontvangen persoonlijke begeleiding en coaching met integratie in de Nederlandse samenleving. We helpen hen met praktische en administratieve zaken, zoals het aanvragen van een DigiD en het krijgen van een BIG registratie, maar laten ze ook kennismaken met de sociale omgeving die Nederland te bieden heeft. Bij Euronize willen we dat onze mensen zich gelukkig en vervuld voelen, omdat dit de sleutel is tot een succesvolle langetermijnrelatie. Een warm onthaal en persoonlijke begeleiding zijn essentieel om dat continu te realiseren.

 
 

Hoe wij werken

Voor onze partners:
Samen met onze partners bouwen we een gepersonaliseerd plan waarin staat wat voor soort mensen nodig zijn, wanneer ze nodig zijn en voor hoe lang. We willen uw bedrijf leren kennen en gaan verder dan alleen het leveren van geweldige mensen. We bouwen graag samen aan een gestructureerd plan voor een succesvolle toekomst.

Voor onze medewerkers:
Wanneer je voor Euronize in Nederland werkt, zorgen wij ervoor dat alles is geregeld. Wij helpen je bij het regelen van de juiste huisvesting, de nodige verzekeringen en natuurlijk de vaste en tijdige betaling van je salaris, om maar een paar voorbeelden te noemen.

 

Persoonlijke aandacht

Wij organiseren sociale evenementen, helpen ons personeel bij het vinden van een geschikte woning in de buurt van hun werkplek en helpen hen met de nodige verzekeringen. Bovendien kunnen we helpen met taalbarrières, scholing, werk van partner en meer. Dit onderstreept onze wens om meer te zijn dan een werkgever voor professionals in de gezondheidszorg en logistiek: wij zijn een partner die je kunt vertrouwen.

georganiseerd

Euronize is een georganiseerde en professionele organisatie met veel ervaring. Wij zorgen ervoor dat alle salarissen op tijd worden betaald, wij regelen alle verzekeringen en vergunningen en bovenal zorgen wij ervoor dat je tevreden bent met je baan in Nederland!

Betrouwbaar

Goed en betrouwbaar werkgeverschap is erg belangrijk voor ons. Wij voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die voor Euronize werkt, en we willen dat iedereen zich gewaardeerd voelt als ze voor en met ons werken. Wanneer je voor Euronize werkt, weet je altijd zeker dat je volgens de Nederlandse CAO werkt, dat betekent dat je dezelfde rechten en hetzelfde salaris hebt als een Nederlandse werknemer.

Werknemers

Wanneer je voor Euronize in Nederland werkt, zorgen wij ervoor dat alles is geregld. Wij helpen je bij het regelen van de juiste huisvesting, de nodige verzekeringen en natuurlijk de vaste en tijdige betaling van je salaris, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

 
Untitled-3.jpg